11 Temmuz 2007 Çarşamba

Vişne Reçeli

Malzemeler :
1 kg Vişne
1.150 gr Şeker
1 adet Limon

Hazırlanışı :
Vişnelerimizin çekirdeklerini çıkartalım. Vişnelerimizi bir kaba koyup 150 gr şekeri ekleyip yarım saatsulanması bekleyelim. Vişnelerimiz sulandıktan sonra tenceremize koyup şekeri ilave edip ağzı açık şekilde kaynatalım bir, birbuçuk saat kadar ve sık,sık köpüğünü alalım reçelimizin rengi bozulmasın.kaynayıp soğuduktan sonra kavonozumuzun kuru olmasına dikkat edelim. Kavonozumuzun kapağını kanaynar suda bir kaç dakika kaynatıp kurulayıp hemen kapatalım ve ters çevirip güneş görmeyen bir yerde en az on beş gün dinlendirelim.

Hiç yorum yok: