4 Temmuz 2007 Çarşamba

Ağaç Pasta

MALZEMELER:
Dekor Hamuru İçin
• Margarin 300 gr

• Un 250 gr
• Yumurta 300 gr
• Pudra şekeri 300 gr
• Kakao 50 gr Bademli Rulo İçin

• Yumurta 500 gr
• Toz şeker 375 gr
• Toz badem 375 gr
• Un 100 gr
• Margarin (yumuşatılmış) 75 gr

• Yumurta beyazı 340 gr
• Toz şeker 50 gr
Krema İçin:
• Pasta kreması 600 gr

• Krem Şanti 600 gr
• Jelatin (eritilmiş) 8 yaprak
• Sütlü kuvertür 600 gr
• Vişne kompostosu 100 gr

Hazırlanışı : Dekor HamuruMargarin hafif ateşte yumuşatılır, pudra şekeri ilave edilerek çırpma teli ile karıştırılır. Daha sonra yumurta un ve kakao ilave edilerek birkaç dakika çırpma teli yardımıyla elde pütür kalmayacak şekilde karıştırılır ve hamur tamamlanır.Bademli RuloBütün yumurta, toz badem, 375 gr şeker, un mikserde 10 dakika çırpılır. Çırpılan bu malzeme bir kaba konulur. Yumurta beyazı çırpılır, buna 50 gr toz şeker ilave edilip marenga yapılır. Marenga daha önce hazırlanan bu karışıma ilave edilir, kevgir yardımıyla karıştırılır. Bu sırada yumuşatılmış Alba ilave edilerek hamur tamamlanır. Hazırlanan dekor hamuru yağlı kağıt ve silpat üzerine ince bir şekilde paletli bıçak yardımıyla yayılır.

Daha sonra ağaç deseni veren aparat kullanılarak hamura ağaç deseni verilir, altına ince tepsi konulur, hamurun sertleşebilmesi için dolapta bekletilir. Dolaptan çıkarılan desenin üzerine önceden hazırlanan bademli rulo hamuru 1/2 cm kalınlığında dökülerek yayılır ve 220°C’lik fırında 10-12 dakika pişirilir. Pişirilen ruloların üzerine hafif nişasta serpilip üzeri kağıt ile kapatılır ve ters çevrilir, yağlı kağıt çıkarılır, rulo kullanıma hazır hale getirilir.KremaPişirildikten sonra soğutulmuş pastacı kremasına çırpılmış krem şanti ilave edilir ve çırpma teli ile elde 2-3 dakika çırpılır. Daha sonra eritilmiş kuvertür ve eritilmiş yaprak jelatinler eklenerek karıştırılır.Pastanın TamamlanmasıAğaç desenli rulo baton kalıbına göre ölçülerek kesilir ve kalıbın içine yerleştirilir.

Yarısı krema ile doldurulan kalıbın orta kısmına vişneler dizilir, üzeri krema ile kapatılır. Üstüne baton büyüklüğünde pandispanya patı yerleştirilir.1 saat dolapta bekletildikten sonra pasta ters çevrilerek çıkartılır, üzerine soğuk jöle sürülerek pasta tamamlanır.Dekor hamuruna ilave edilen kakao gibi diğer doğal renklendiriciler (portakal kabuğu vs.) aynı şekilde değişik desenler yapılabilir.

Hiç yorum yok: