4 Temmuz 2007 Çarşamba

Acıbadem Pastası

MALZEMELER:
Badem İçin:
• Toz badem veya toz fındık 110 gr
• Toz şeker 110 gr
• Yumurta beyazı 90 gr
Süslem İçin:
• Toz Krem Şanti (çırpılmış)
• Çilek veya frambuaz

HAZIRLANIŞI: Tüm malzemeler tencere içine koyularak hafif ateşte tahta kaşık ile şeker eriyinceye kadar 10 dakika kanştınlır. Pişirilen hamur tepsiye dökülerek soğumaya bırakılır. Tart hamuru 1/2 cm kalınlığında açılıp kupatla kesilir. Sogutulan hamur kupatla kesilmiş tart hamurlannın üzerine ortası boş kalacak şekilde sıkılır ve 170 °C`lik fınnda 30-35 dakika pişirilir.Soğutulan kurabiyelerin üzerine sıkma torbası ile şanti sıkılır. Taze çilek veya frambuaz ile süslemesi yapılır.

Hiç yorum yok: