4 Temmuz 2007 Çarşamba

Alman Pastası

MALZEMELER:
Malzemeleri:
• 10 g Pakmaya kuru hamur mayası (veya 21 gr Pakmaya yaş maya)
• 250 gr un
• 125 gr süt
• 1,5 çorba kaşığı toz şeker (25 gr.)
• 1,5 çorba kaşığı margarin (25 gr.)
• 1 çay kaşığı tuz (3 gr.)

KREMA MALZEMELERİ:
• 250 gr süt
• 2 çorba kaşığı un (30 gr.)
• 1 çorba kaşığı nişasta (15 gr.)
• 60 g margarin veya tereyağ
• Yarım paket vanilya

• 1 adet yumurta sarısı
• Yarım su bardağı pudra şekeri (80 gr.)


ÜST SÜSLEME MALZEMELERİ:
• Yarım su bardağı un (50 gr)

• 25 gr margarin
• 1,5 çorba kaşığı toz şeker (25 gr.)

Hazırlanışı :
Hamur malzemeleriyle hamuru hazırlayıp 20-25 dakika sıcak bir yerde beklettikten sonra 1 defa katlayın ve 10 dakika daha dinlendirin. Sonra 20-35 cm çapında bir yuvarlak olarak açın ve altı yağlanmış tepsiye yerleştirin. 10-15 dakika daha beklettikten sonra 190°C ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Soğuyunca ortasından enine kesip hazırladığınız kremayı ortasına yayın.

Hiç yorum yok: