4 Temmuz 2007 Çarşamba

Ananaslı Parfe

Malzemeler :
• Sıvı Şanti (çırpılmış) 1000 gr
• Ananas püresi 600 gr
• İtalyan marengası 250 gr

• Pandispanya patı 2 adet İtalyan Marengası İçin
• Toz şeker 1000 gr
• Su 375 gr
• Yumurta beyazı 480 gr

Hazırlanışı :
İtalyan marengası için toz şeker ve su 125°C’de kaynatılır. Hazırlanan şurup kabartılmış yumurta beyazının içersine ağır ağır boşaltılır ve mikserde orta hızda 15 dakika çırpılır. Bir kap içersinde İtalyan marengası ile ananas püresi karıştırılır ve içersine çırpılmış şanti ilave edilir.Bombe kalıbın yarısına kadar yapılan karışım konulur. Daha sonra 1 cm kalınlığında pandispanya konulup şekerli su (şurup) ile ıslatılır.Kalan karışım ile kalıbın tamamı doldurulur ve en üstü ince kesilmiş bir adet pandispanya patı ile kapatılır.-10/-14°C’de 5-6 saat dondurulur. Kalıp sıcak suya batırılıp servis tabağına ters yüz edilir. Çırpılmış şanti ile süslemesi yapılır.

Hiç yorum yok: