17 Temmuz 2007 Salı

Antepfıstıklı Kurabiye

Malzemeler :
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
125g yumuşak margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı yoğurt
iç malzemesi:
1 yemek kaşığı fındık ezmesi
1 yemek kaşığı ince öğütülmüş antepfıstığı

Hazırlanışı :
Yumurta, margarin, şeker ve şekerli vanilini iyice çırpın.Daha sonra un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp yoğurda ekleyin.Yumuşak bir hamur elde edene kadar mikserin ile iyice çırpın.Hamuru alıp yoğurun ve 0,5 cm kalınlığında dört köşe olacak şekilde merdane ile açın.Fındık ezmesi ve fıstığı karıştırıp macun yapın.
Bunu hamura sürün,sürdükten sonra sıkıca sarıp rulo yapın.Buzdolabında 3 saat dinlendirip 0,5 cm kalınlığında dilimleyin.Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin ve önceden ısıtılmış 160C fırında 10-15 dakika pişirin.Fırından alınca tepsiden çıkartmadan soğutun.

Hiç yorum yok: