17 Temmuz 2007 Salı

Bulgurlu Hamburger

Malzemeler :
• 150 gr (3/4 su bardağı)

• Bulgur (köftelik)
• 500 gr yağsız ve sinirsiz dana kıyması
• 2 diş sarmısak
• Tuz, Karabiber
• 1 çay kaşığı toz hardal
• 1/2 demet maydonoz
• 60 gr (4 çorba kaşığı) margarin
• 5 adet hamburger ekmeği
Garnitür İçin:
• 5 orta boy domates
• 100 gr (1 orta boy) soğan
• Ketçap
• Hardal
• Acıbiber sosu (isteğe bağlı)
• 5 adet orta boy kornişon turşu
• 1/2 kıvırcık salatanın yaprakla

Hazırlanışı :
İlk olarak sarmısağı ve maydanozu ince kıyın; garnitür için ise domatesleri ve kornişon turşuyu dilimleyin; soğanı küçük küpler halinde kesin; kıvırcık salata yapraklarını yıkayıp kuruladıktan sonra doğrayın.Bulguru küçük bir tencereye koyup, üzerini örtecek kadar kaynar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, bulguru 30 dakika şişmeye bırakın. Bu sürenin sonunda bir süzgeçten geçirin. Süzgeçte kalan bulguru da ellerinizle sıkarak, kalan suyu atın. Bir kapta bulguru, kıymayı, sarmısağı, tuz, biber, toz hardal ve kıyılmış maydanozu iyice yoğurun.Bu harcı 10 parçaya bölerek her birini ekmeklerin boyuna uygun bir yassı köfte haline getirin. Sana'yı bir tavada orta ateşte eritin. Yağ kızınca hamburgerleri tavaya koyup, birkez alt üst ederek, yaklaşık 7-8 dakika, etlerin üzerinde su damlacıkları oluşuncaya kadat pişirin. Hamburger ekmeklerini ikiye kesip, ısıtın. Köfteleri ekmeklerin içlerine yerleştirin. Domates, soğan, ketçap, hardal, acıbiber sosu (isteğe bağlı) da ekmegin icine ekleyin. Kornişon turşu ve kıvırcık salata yaprakları ile süsleyip hemen servis yapın.

Hiç yorum yok: