4 Temmuz 2007 Çarşamba

Aşure Kek

Malzemeler :
• 3 adet yumurta
• 2 su bardağı Pudra şekeri
• 125 g margarin
• 1 su bardağı yoğurt
• ½ su bardağı fındık

• ½ su bardağı ceviz
• ½ su bardağı nohut
• ½ su bardağı fasulye

• 5 adet kuru kayısı
• 5 adet kuru incir
• 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
• 2 yemek kaşığı kuş üzümü
• ½ su bardağı kuru üzüm
• 2,½ su bardağı un

• 1 su bardağı mısır unu
• 1 paket Vanilya
• 1 paket Kabartma tozu
• 1 tatlı kaşığı Tarçın
• 1 tatlı kaşığı Zencefil
• 1 adet portakal kabuğu rendesi
Üzeri için:
• Hindistan cevizi
• Yeşil fıstık

Hazırlanışı :
Derin bir kaseye yumurtaları kırıp içine pudra şekeri ilave edin. Çırpıcı veya mikser yardımıyla şeker iyice eriyene kadar çırpın. Daha sonra içine yoğurdu ve rende portakal kabuğu rendesini ilave edip çırpmaya devam edin.Daha sonra oda sıcaklığında yumuşatıp küçük küplere kestiğiniz margarini ekleyip karıştırmaya devam edin.Daha sonra bir süzgeç yardımıyla eleyerek unu, mısır ununu, vanilyayı, tarçını ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Mikseri içinden çıkarıp önceden haşladığınız nohutu, fasulyeyi, dolmalık fıstıkları, tavla zarı şeklinde kestiğiniz kuru kayısı ve kuru incirleri, ince çektiğiniz cevizi, fındığı, ıslanmış kuru üzüm ve kuş üzümünü ilave edip tahta bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın.Kek harcını margarin ile yağlayıp unladığınız kek kalıbına alın. Önceden 185 derece de ısıtılmış fırında aşure keki pişirip, keki iyice soğutun.En son olarak üzerine hindistan cevizini ve yeşil çekilmiş şam fıstığı ilave edip krem şenti veya vanilyalı dondurma ile servis edin.

Hiç yorum yok: