4 Temmuz 2007 Çarşamba

Çay Keki

Malzemeler :
• 150 gr margarin
• 200 gram pudra şekeri (1 su bardağından 1 parmak eksik)
• 2 adet yumurta

• 2 su bardağı un
• 1,5 su bardağı yoğurt
• 1 tatlı kaşığı tarçın

• 1 paket. kabartma tozu
• 1 paket vanilya

Hazırlanışı :
Derin bir kasenin içerisinde, oda sıcaklığında beklettip, yumuşattığınız margarini, yumurtaları ve pudra şekerini, krema kıvamına gelene kadar bir mikser veya çırpıcı yardımı ile çırpınız.Krema kıvamına gelince yoğurdu ekleyip, karıştırmaya devam ediniz.Daha sonra unu ve kabartma tozunu bir süzgeç yardımı ile eleyerek ilave edip, çırpınız.En son olarak, vanilyayı ve tarçını ilave edip, tahta bir kaşık ile karıştırınız.Kek harçını, sıvı margarin ile yağladığınız kek kalıbına alıp, harçın üzerini kaşığın sırtı ile düzeltiniz.Önceden 185 derece de ısıtılmış fırında 35-40 dak pişiriniz.Pişen keki kalbında 5 dak. bekletip, soğuttuktan sonra servis tabağına ters çevirip, servis ediniz.

Hiç yorum yok: