17 Temmuz 2007 Salı

Bademli Şehriyeli Tavuk Çorbası

Malzemeler :
• 1 adet tavuk göğsü

• 1 su bardağı tel şehriye
• 8 su bardağı tavuk suyu
• 2 adet domates
• 1 yemek kaşığı salça
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• 1 tatlı kaşığı kekik
• tuz- karabiber
Sosu İçin:
• 3 yemek kaşığı margarin
• 1/2 su bardağı badem

Hazırlanışı :

Tavuk göğsünü yatay olarak ortadan ikiye kestikten sonra ince şeritler halinde doğrayın.Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın veya rendeleyin.Bademleri sıcak su da bekletip kabuklarını soyduktan sonra ince ince kıyın.Derin bir tencerede margarini kızdırıp içine doğranmış domatesleri ekleyip, domatesleri pişirin.Domatesler piştikten sonra salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.Salça kavrulunca tavuk suyunu ilave edip iyice karıştırın. İçine doğranmış tavuk parçalarını ekleyip,bir taşım kaynatın. Tavuklar piştikten sonra içine içine tel şehriyeyi, kuru naneyi,kekiği,tuz- karabiberi ekleyip şehriyeler yumuşayıncaya kaynatın. Çorba kaynarken küçük bir tavada margarini kızdırıp, içine bademi ilave edip bademler renk alıncaya kadar kavurun.Pişen çorbayı servis kasesine alıp üzerine margarini ile kavurduğunuz bademleri ilave edip sıcak olarak servis edin.

Hiç yorum yok: