4 Temmuz 2007 Çarşamba

Bavaruaz

Malzemeler :
• Pasta kreması 700 g
• Jelatin (yaprak) 12

• Krem Şanti 900 g
• Çeşitli taze meyve
Not: Çeşitli aroma ve renklendiriciler kullanılabilir.

Hazırlanışı :
Bavaruaz’ın TamamlanmasıSoğuk suda bekletilmiş jelatinlerin suyu dökülerek eritilir, çırpılmış pastacı kreması ile karıştırılır. Bu karışıma çırpılmış krem şanti ilave edilerek karıştırılır.Karışım tümü sıvı yağ ile yağlanmış kek kalıplarına dökülür ve 1 saat derin dondurucuda bekletilir.Soğutucudan çıkarıldıktan sonra, bavaruaz ters çevirilerek çıkartılır, bol meyve ile garni yapılır. Torbaya doldurulmuş şanti sıkılarak süslenir. Meyvelerin üzerine jöle sürülür.

Hiç yorum yok: