17 Temmuz 2007 Salı

Bezelye Çorbası

Malzemeler :
• 500 gr bezelye

• 3 taze soğanın beyaz kısımları
• 1 soğan
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 4 su bardağı tavuk suyu
• Tuz, karabiber

Hazırlanışı :
Bezelyeyi ayıklayın. Taze soğan ve kuru soğanı temizleyip kıyın.Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanları kavurun. Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.Tavuk suyunu ekleyin. Kaynamaya başlayınca bezelyeyi ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Bezelyeler yumuşayana kadar pişirin. Bezelyenin 4 kaşık kadarını ayırıp kalanı suyuyla birlikte blenderle ezerek püre haline getirin. Çorbayı servis kâselerine paylaştırın. Ayırdığınız bezelyelerle süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: