18 Temmuz 2007 Çarşamba

Yoğurtlu Turta

MALZEMELER:
Kreması İçin:

• Süzülmüş yoğurt 500 gr
• Jelatin (eritilmiş) 8 yaprak
• Toz şeker 150 gr
• Su 50 gr
• Yumurta sarısı 160 gr
• Krem Şanti (bkz. Temel Tarifler) 500 gr
• Limon kabuğu (rendelenmiş) 1 adet
• İnce kıyılmış çeşitli meyve

Hazırlanışı :
Yoğurt KremasıYumurta sarısı mikserde kabartılır. Toz şeker ve su 127°C’de kaynatılır ve mikserde kabartılmış yumurtalara azar azar yedirilip 4-5 dakika daha mikserde karıştırılır. Karışım mikserden alınır ve bir kaba boşaltılır. Süzülmüş yoğurt ile rendelenmiş limon kabuğu ilave edilir, daha sonra eritilmiş jelatinler eklenerek karıştırılır. Çırpılmış krem şanti ilave edilerek karıştırılır.Pastanın TamamlanmasıÇemberin kenarları yağlanır, pudra şekeri serpilir ve fazlası çembere vurularak alınır. Bu çember ince yuvarlak sac tepsilerin üzerine oturtulup kenarlarına önceden hazırlanan yan dekor hamuru rulosu yerleştirilir.Çemberin ortasına 1.5 cm kalınlıkta kesilmiş kakaolu pandispanya patı yerleştirilir, üzerine 1.5 cm kalınlığında hazırlanmış Turuffe kreması dökülür ve yayılır. Kremanın üzerine diğer pandispanya patı yerleştirilir.


Pandispanya patının üzerine çeşitli meyveler yerleştirildikten sonra üzerine yoğurt kreması çemberin tamamını dolduracak şekilde dökülür ve yayılır, bıçakla düzeltilerek, derin dondurucuda bekletilir. Turta donduktan sonra çemberden çıkartılır, üzerine meyvelerle çeşitli süslemeler yapılıp jöle sürülür.

Hiç yorum yok: