26 Temmuz 2007 Perşembe

Brüksel Lahanalı Pizza

MALZEMELER:
Hamuru için:
2 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
125 gr margarin
Tuz


İçi İçin:
1 adet soğan
1 kg brüksel lahanası
12 adet minik sosis
4 yumurta
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
200gr krema
Karabiber
muskat
Yarım demet maydanoz

Hazırlanışı :
Un,kabartma tozu,bir miktar tuz,yağ ve 2-3 yemek kaşığı soğuk suyu karıştırıp bir hamur yapın. Hamuru açın, yuvarlak bir tart ya da fırın tepsisine yayın. Hamuru çatalla bir kaç yerinden delin. 45 dakika buzdolabında bekletin.Lahanaları temizleyin ve 15 dakika kadar haşlayın.İyice süzülmesini sağlayın.Soğanları kup, kup doğrayın ve lahanalarla karıştırın. Sosisleri yağda bir kaç dakika kızartın, bir köşeye alın. İçine kremayı, yumurtaları, tuzu, karabiberi ve muskatı ekleyip karıştırın.Pizza hamurunun üzerine ilk olarak soğanlı, lahanalı karışımı yayın, daha sonra sosisleri ekleyin.175 derecede bir saate yakın pişirin. Üzerini kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok: