4 Temmuz 2007 Çarşamba

Cafe Krem

Malzemeler :
• Krem Şanti 1000 gr
• Fildişi kuvertür 1000 gr
• Toz şeker 160 gr
• Glikoz 160 gr

• Su 160 gr
• Nescafe 20 gr

• Yaprak jelatin 4 adet
• Kakaolu Pandispanya 2 pat

• Plastik Hamur
• Fildişi Kuvertür 1000 gr
• Glikoz 450 gr

Hazırlanışı :
Su, glikoz, şeker ve nescafe birarada kaynatılıp ateşten alındıktan sonra 40°C’ye kadar soğutulur. İçerisine eritilmiş jelatinler ve ılık hale gelmiş fildişi kuvertür ilave edilip karıştırılır. Son olarak çırpılmış krem şanti katılarak karışım tamamlanır.Bir tepsi üzerine oturtulmuş turta çemberin iç tabanına ince kesilmiş bir kat kakaolu pandispanya patı yerleştirilip kahveli şurupla ıslatılır. Çemberin tamamı kremayla doldurulup üzeri düzeltilir ve soğumak üzere buzdolabına konur.Kuvertürlü plastik hamur için fildişi kuvertür 32°C’de eritilir. Glikoz da 32°C’de eritildikten sonra kuvertür ile karıştırılır. Karıştırma işlemi 5 saniyede bitirilmelidir.Plastik torbada 1 gün dinlendirilen hamur 1-2 dakika yoğrulur. Kuvertürlü plastik hamur ince bir şekilde merdane ile açılır.Açılan hamurdan 5 cm eninde, 25-26 cm uzunluğunda üçgen parçalar kesilir.5cm enindeki uzun kısım turtanın yan duvarlarına yapıştırılıp turtanın üzerine 2 cm yükseklik ve 1 cm aralıklarla yerleştirilerek şekil verilir. Üçgen parçaların hepsi bu şekilde dizilerek pasta tamamlanır. Üzerine hafif kakao serpilir. Tercihe göre alt kısmını çikolata parçalarıyla süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: