4 Temmuz 2007 Çarşamba

Brownie Kek

Malzemeler :
• Toz şeker 190 g
• Un 125 g
• Margarin 100 gr
• Bitter çikolata 100 g

• Ceviz (iri kıyılmış) 100 g
• Yumurta 3 adet
• Vanilya 1/2 çay kaşıgı

• Kabartma tozu 1 çay kaşığı
ÇİKOLATALI SOS İÇİN
• Bitter çikolata (ince kıyılmış) 100 g
• Pudra şekeri 80 g

• Sana 20 g
• Su 2-3 yemek kaşıgı

Hazırlanışı :
Margarin ve bitter çikolata bir kap içerisinde sıcak su dolu daha büyükçe bir kabın içerisine oturtulup eritilir. Yumurta ve toz şeker mikserde orta devirde 1 dakika şeker eriyinceye kadar çırpılır. İçerisine eritilmiş Margarin ve bitter çikolata karışımı katılır. Bir tahta kaşık ile karıştrılarak diğer kuru malzemeler eklenir. Hazırlanan hamur yağlanmış kek kalıbına boşaltılır. 180 °C`de 30 dakika pişirilir. Kek soğuduktan sonra istenirse üstüne çikolatalı sos dökülüp ceviz taneleri ile süslenir. ÇİKOLATALI SOSBenmaride (sıcak su banyosunda) pudra şekeri ve su karıştınlır. Daha sonra içerisine margarin ve ince kıyılmış bitter çikolata koyulup, tam eriyinceye kadar yavaş yavaş karıştırılır. Kekin üzerine biraz ılındıktan sorıra dökülür.

Hiç yorum yok: