4 Temmuz 2007 Çarşamba

Cevizli Mereng

Malzemeler :
• 3 yumurta akı

• 1 su bardağı toz şeker
• 1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz
• 1 çay bardağı krem şanti
• 1 tatlı kaşığı gül suyu
• 2 adet muz

Hazırlanışı :
Yumurta aklarını porselen bir kaseye koyun. Mikserle katılaşıp kar haline gelinceye kadar çırpın. Toz şekeri kaşık kaşık ilave ederek çırpmaya devam edin. Şekerli yumurtalı karışım parlak bir renk alıp iyice katılaşana kadar çırpmaya devam edin. Yumurtalı karışıma ceviz ve gül suyunu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız merengi, yıldız uçlu sıkma torbasına koyun. Yağlı kağıt yayılmış fırın tepsisine 4 -5 cm. çapında 20 adet mereng sıkın. Cevizli merengi 100 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 2 saat pişirin. Merengler piştikten sonra fırını kapatın. Merengleri fırının kapağını açmadan 3 - 4 saat soğumaya bırakın. Muzları küçük küp şeklinde doğrayıp krem şanti ile karıştırın. Merenglerin düz yüzlerine muzlu kremadan sürüp, üst üste gelecek şekilde 2`şer 2`şer kapatıp servis yapın.

Hiç yorum yok: