4 Temmuz 2007 Çarşamba

Cevizli Tart

Malzemeler :
• 1 ölçü altlık hamuru

• 3 adet yumurta
• 150 gr(3/4 bardak) pudraşeker

• 10 gr (1 ½ bardak) ceviz içi
• 1 çay kaşığı vanilya
• 250 gr (3/4 bardak) kayısı marmelatı

Hazırlanışı :
1. 1 Ölçü altlık hamuru hazırlayın. Hamurun 2/3’ ünü 3-4 mm incelikte açıp 22 cm çapındaki bir tart kalıbının içine yerleştirin.2. Cam veya porselen bir kaseye ince çekilmiş ceviz, 3 yumurta, pudraşeker, vanilya koyun. Küçük bir tel ya da tahta kaşıkla koyu bir kıvama gelene kadar karıştırın.(15-20 dk)3. Marmelatın 2/3’ ünü hamurun üzerine yayın. Cevizli içi de marmelatın üzerine dökün. Artan hamurdan kalem gibi ince, uzun çubuklar yapın. Tartın üzerine kafes şekli vererek dizin. Kalan boşluklara birer parça marmelat koyun.4. Orta ısılı fırında pembe renkte pişirin. Dilimler halinde kesip servis yapın.

Hiç yorum yok: