4 Temmuz 2007 Çarşamba

Cheesecake

Malzemeler :
• 150 gr. pötibör bisküvi (yaklaşık 20 bisküvi)
• 5 yemek kaşığı tereyağı
• 1/3 su bardağı toz şeker
• Tuz

İçi İçin;
• 800 gr. taze kutu peyniri
• 1 1/4 su bardağı toz şeker
• 3 yemek kaşığı un
• 4 adet yumurta
• 2 adet yumurta sarısı

• 1 çay kaşığı vanilya

Hazırlanışı :
Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin. Tereyağını eritin. Bisküvi, tereyağı, bir tutam tuz ve şekeri iyice karıştırın. Karışımı 24 cm çapında kelepçeli bir fırın kalıbının tabanını örtecek şekilde bastırarak yerleştirin ve buzdolabında bekletin. Fırını 225 dereceye getirip ısıtın.Oda sıcaklığındaki peyniri bir kasede şeker ve unla el mikserini kullanarak iyice karıştırın. Yumurta ve yumurta sarılarını ve sonra vanilyayı teker teker ilave edin ve düşük hızda karıştırın.

Hiç yorum yok: