11 Temmuz 2007 Çarşamba

Dövme Pilavı (Malatya)

Malzemeler :
1 boyun (koyun) eti
750 gr. dövme (aksamdan ıslatılır)
4 kaşık tereyağı
3 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı :
Boyun parçalara ayrılır, yıkanır bir tencerede ateş üzerine konur, bıraktıgı suyu çekince iki kaşık yağ ilave edilir, kızartılır. Salça konur, su ilave edilerek pişirilir. Süzgeçten geçirilerek et suyu bir baska tencereye alınır. Et suyuna tuz atılarak dövme ilâve edilir, pişirilir. Suyu tamamen çektirilir. Kalan yağ yakılarak, üzerine gezdirilir. Servis tabağına alınır, üzerine parçalanmış koyun etleri eklenir ve sıcak olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok: