18 Temmuz 2007 Çarşamba

Şeftalili Gato

MALZEMELER:
ispanya Hamuru:
• 3 yumurta

• 5 yemek kaşığı toz şeker
• 6 yemek kaşığı un
• 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
• 2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Süslemek İçin:
• 3 adet yarma şeftali

• 1 çay bardağı toz şeker
• ½ bardak su(şurup için)
• ½ bardak şeftali reçeli
• 1/ 2 bardak yağlı krema veya krem şanti
• ½ bardak kavrulmuş badem
Kaplama Şurup:
• 3 yemek kaşığı toz şeker

• 2 yemek kaşığı su
• 1 yemek kaşığı limon suyu
• 2 yemek kaşığı kayısı reçeli

Hazırlanışı :
Yumurtaları şekerle birlikte çırparak koyu krema yapın. Elenmiş unu azar azar koyup karıştırın. Sonra da yağı ve limon kabuğunu atın. 22 çarpı 34 cm dikdörtgen bir rulo tepsisini yağlayıp unlayın ya da yağlı kağıt yayıp üzerini yağlayın. Karışımı içine boşaltıp yayarak düzeltin. Sıcak fırında 35 dk pişirin. Tepsiyi ters çevirip pandispanyayı kalıptan çıkarın; kağıdı sıyırdıktan sonra ortadan iki eşit parçaya bölün. İki pandispanya arasına şeftali reçeli sürüp üst üste kapatın. Şeftalileri ortadan ayırıp çekirdeklerini çıkartın, kaynayan şuruba atıp 3-4 dakika beyazlatın. Kabuklarını çıkartıp soğutun.


Kaplama şuruptaki gereçleri bir kaba koyup bir taşım kaynatın. Sonra da bir kaba süzerek geçirin. Fondan kıvamına yakın koyuluğa gelinceye dek kaynatın. Ilık hale gelen şurubun bir kısmını gatonun üzerine dökün. Şeftalileri yerleştirin. Kalan şurubu da üzerine gezdirin. Kenarlarına uzun parçalar halinde doğranmış badem yapıştırın. Üzerini kremayla süsleyin.

Hiç yorum yok: