18 Temmuz 2007 Çarşamba

Şuale Krem (Choux A La Cream)

Malzemeler :
• 1 ölçü şu hamuru

Kreması:
• 2 adet yumurta
• ½ bardak şeker
• 1 küçük çay bardağı un
• 1 ½ bardak süt
• 1 çay kaşığı vanilya
• 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı :
1. Bir ölçü şu hamuru hazırlayın. Krema torbasına doldurup hafif yağlı bir tepsiye küçük yarım limon büyüklüğünde sıkın. 2. Sıcak fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğutun.3. Krema bölümündeki gereçlerle, pasta kreması hazırlayın. Pişen hamurların birer kenarından delin, içlerine krema doldurun.4. Şeker, su ve limon suyunu ateş üzerinde karıştırarak açık sarı karamel halinegelene dek pişirin. Pastaların üstünü karamele batırın. Şeker donmadan üstlerineyeşil fıstık serpiştirin.

Hiç yorum yok: