18 Temmuz 2007 Çarşamba

Etimek Tartolet

Malzemeler :
• 9 adet kepekli Etimek
• 2 çorba kaşığı kepekli un yarım kaşık light margarin
• 2 yumurta
• 2 kaşık soğuk su yarım adet kırmızı soğan
• 100 gr diyet labne
• 1 küçük kabak

• 3-4 adet kiraz domates
• 4 sap dereotu

Hazırlanışı :
Etimek`leri havanda dövün, kepekli un, yumurta, margarin ve suyla malzemeyi karıştırın. Malzemeyi 3`e veya 4`e bölün, hafif yağlanmış tartölet kalıplarına yerleştirin. 200 derecedeki fırında kızarana dek, 15 dak. kadar pişirin. Kırmızı soğan ve dereotunu ince kıyın, labneye karıştırın, labneyi tartöletlere pay edip, üzerlerine yarım halka doğranmış kabak ve kiraz domates koyun, tekrar fırına atın, 15 dak. kadar daha pişirin.

Hiç yorum yok: