17 Temmuz 2007 Salı

Fırında Mantarlı Püre

Malzemeler :
100 gr orta yağlı kıyma
2 su bardağı
mantar (incecik doğranmış)
1 adet kuru soğan (yemeklik doğranış)
1 çay kaşığı tuz,
karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
6 adet orta boy haşlanmış
patates (rendelenmiş)
1/2 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
2 Adet yumurta
1 yemek kaşığı un

Hazırlanışı :
Öncelikle, kıymayı ve yağı tavada karıştırın.Üzeine, tuz, karabiber ve soğan ilave edip kavurun. Mantarı da ekleyip, 4-5 dakika daha kavurun.Sonra, patateslere, unu, yumurtayı ve kaşar peynirini ekleyip iyice karıştırın
Fırına girebilen cam tepsiye, kıymalı, mantarlı içi yayın.Üzerini patates püresiyle kapatın. 175 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika pişirip servise sunun.

Hiç yorum yok: