18 Temmuz 2007 Çarşamba

Fıstıklı Turta

Malzemeler :
• Pandispanya Patı (bkz. Temel Tarifler) 2 adet

• Fıstık Kreması
Yan Dekor Rulosu Fıstık Kreması İçin:
• Süt 1 litre

• Toz şeker 250 gr
• Yumurta sarısı 250 gr

• Jelatin 12 yaprak
• İtalyan Marengası 400 gr
• Krem Şanti 1000 gr

• Toz fıstık 200 gr
• Yan Dekor Rulosu 100 gr

Renkli Dekor Hamuru İçin:
• Margarin 150 gr
• Pudra şekeri 150 gr
• Yumurta beyazı 250 gr
• Un 150 gr
Yan Rulo Süslemesi İçin:
• Yumurta beyazı 675 gr
• Toz şeker 150 gr
• Toz badem veya hindistan cevizi 750 gr
• Toz şeker 750 gr
• Yumurta 1000 gr
• Un 200 gr
• Margarin 150 gr

Hazırlanışı :
Fıstıklı KremaSüt kaynatılırken, diğer tarafta mikserde yumurta sarısı ve şeker kabartılır, kaynamakta olan süte yedirilerek 4-5 dakika daha karıştırılarak pişirilir. Pişen krema ılık hale gelince önce jelatinler ilave edilir, daha sonra İtalyan marengası yedirilir. Toz fıstık ve pudra şekeri şurupla yumuşatılır, karışıma katılır ve buna son olarak çırpılmış krem şanti ilave edilir.Yan Dekor RulosuRenkli Dekor


Hamuru İçin: Margarin ile pudra şekeri çırpılırken yumurta beyazı azar azar yedirilir, sonra un katılarak karıştırılır. Değişik renklerdeki çeşitlere bölünüp kağıt kalemlere doldurulur. Yağlı kağıt ile döşenmiş tavalara veya silpat üzerine cetvel ile çember boyutunu geçmeyecek şekilde istenilen şekiller veya desenler çizilir.Yan Rulo Süslemesi Yumurta beyazı ve 150 gr toz şeker marenga yapılır. Yumurta, toz, şeker, un, toz badem çırpılır ve eritilmiş margarin ilave edilerek karıştırılır. Bu karışım hazırlanan marengaya yedirilir. Dekor hamuru tarifi ile yapılmış şekillerin üzerine hazırlanan bu karışım dökülüp rulo şeklinde açılır. 220°C’lik fırında 7 dakika pişirilir. Pişmiş rulolar ters çevrilip dikkatlice çıkartılır ve cetvel yardımıyla kesilir.

Turtanın TamamlanmasıÇemberin kenarları yağlanır, pudra şekeri serpilir ve fazlası çembere vurularak alınır.Bu çemberler ince yuvarlak sac tepsilerin üzerine oturtulup kenarlarına önceden hazırlanan yan dekor hamuru rulosu yerleştirilir. Çemberin ortasına 1 cm. kalınlığında kesilmiş pandispanya patı yerleştirilir. Pandispanya patının üzerine hazırlanan fıstıklı krema dökülür ve paletli bıçak yardımıyla yayılır. Krema, diğer pandispanya patı ile kapatılıp, üzerine çemberi dolduracak şekilde fıstıklı krema sürülür. Turta derin dondurucuda bekletilir. Donmuş turta daha sonra çemberden çıkartılır ve istenilen şekilde süslemesi yapılır.

Hiç yorum yok: