17 Temmuz 2007 Salı

Çikolatalı Ve Fındıklı Fiyonklar

Malzemeler :
250 gr Fiyonk Makarna veya arzu ettiğiniz başka bir çeşit
30 gr kabuğu soyulmuş badem
30 gr fındık
30 gr tereyağı
60 gr iri parçalar halinde sade (siyah) çikolata
30 gr esmer şeker

Hazırlanışı :
Fındıkları orta ateşte ızgara tavasına koyun. Sık sık karıştırarak, altın sarısı-kahverengi oluncaya kadar kavurun.Daha sonra iri parçalar halinde dovün.
Büyük bir tavaya tuzlu su koyarak kaynatın, fiyonk makarnaları yumuşayıncaya kadar pişirin. Makarnaları süzün ve ısıtılmış bir servis tabağına koyun. Yağda karıştırın. Fındıkları, çikolata ve esmer şekeri ekleyin. Karıştırın. Hemen servis yapın.

Hiç yorum yok: