5 Temmuz 2007 Perşembe

Kakaolu Adet Pasta

Malzemeler :
Pasta İçin:
• Pasta kreması 1000 g
• Krem Şanti 250 g
• Hindistan cevizi 100 g
• Jelatin (yaprak) 8 adet

Süsleme İçin:
• Kivi ve çeşitli meyveler

Hazırlanışı :
KremaPişmiş pasta kremasının içine eritilmiş jelatinler ilave edilerek karıştırılır. Çırpılmış krem şanti ve hindistan cevizi eklenerek 1 dakika elde çırpılarak krema hazırlanır. Bu krema hafif yağlanmış orta boy savarin kalıplarının içine sıkma torbası yardımıyla doldurulur. 30-40 dakika donması için buzdolabında bekletilir.Pastanın TamamlanmasıSoğutulan pastalar aynı ebatta kesilip pişirilmiş tart hamurlarının üzerine çıkartılır. Çeşitli meyvelerle süslenmesi yapılarak jöle sürülür.

Hiç yorum yok: