5 Temmuz 2007 Perşembe

Konfidans

Malzemeler :
• Süt 1000 gr
• Toz şeker 500 gr
• Yumurta sarısı 200 gr
• Krem Şanti 300 gr
• Jelatin (eritilmiş) 6 yaprak
• Nişasta 80 gr
• Vanilya Marzipan
Hamuru İçin
• Toz Badem 500 gr
• Pudra Şekeri 200 gr
• Fondan 400 gr

Pasta Yapımı İçin
• Pandispanya patı 1 adet
• Vişne kompostosu 100 g

Hazırlanışı :
Krema İçin Süt, şeker, yumurta sarısı, nişasta krema haline gelinceye kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Daha sonra çırpılmış krem şanti ilave edilerek karıştırılır, eritilmiş jelatinler karışıma yedirilir. Vanilya eklenerek krema tamamlanır.Marzipan Hamuru İçinTüm malzeme hamur haline gelinceye kadar yoğrulur.Pastanın TamamlanmasıÇember sıvı yağ ile yağlanarak tepsiye yerleştirilir. Çember boyundaki pişirilmiş tart hamuru çemberin alt kısmına yerleştirilir. Üzerine hazırlanan krema dökülür ve yayılır, vişneler konulur.Çember boyundan daha küçük kesilmiş pandispanya kremanın üzerine yerleştirilir ve şurup ile hafif nemlendirilir.Pandispanyanın üzerine bir kat krema daha dökülerek çember doldurulur, paletli bıçak ile krema düzeltilip dolapta dondurulur.Dolapta bekletilen pastanın çemberi çıkartılır. Pastanın üzerini kaplamak için marzipan hamuru merdane ile ince bir şekilde açılır.Aynı çember ile açılan marzipan hamuru kesilir ve pastanın üzeri kaplanır. Marzipanın üzerine hafif pudra şekeri elenerek pürmüz ile yakılıp desen verilir ve süslemesi yapılır.

Hiç yorum yok: