5 Temmuz 2007 Perşembe

Kakaolu Pasta

Malzemeler :
• 4 adet yumurta,

• 2 su bardağı toz şeker,
• 3 çorba kaşığı kakao,
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,

• 2,5 su bardağı un,
• 1 paket margarin,
• 1 çay bardağı süt.
ÜZERİ İÇİN:
• 100 gr.bitter çikolata,

• 3 çorba kaşığı krema

Hazırlanışı :
Derince bir kaba şekeri koyup yumurtayla birlikte çırpın. Sütü,kakaoyu,hafifçe eritilmiş margarini ilave edin.Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın.Kaptaki karışıma kabartma tozunu ve unu ilave edin.Yağlanmış kalıba bu karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış fırında 180 dercede 35 dk. kadar pişirin.Pişen kekin üzerine ayırdığınınz karışımı dökün.Kek sosunu içine çekince dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok: