5 Temmuz 2007 Perşembe

Karamel Turta

Malzemeler :
• Kakaolu Pandispanya Patı 2 adet
• Yan Dekor Rulosu
• Karamela Kreması
• Karamela Kreması İçin

• Toz şeker 250 g
• Su 30 g
• Süt 1 litre
• Yumurta 250 g
• Jelatin 10 yaprak
• Krem Şanti 1000 gr

Hazırlanışı :
Karamela KremasıHafifçe yanan ateşte bekletilen kaba 100 g toz şeker azar azar yedirilerek karamelize edilir. Şekerin tamamı eriyince su ilave edilir. Karamela yumuşatılıp su ilave edilir ve kaynatılır. Diğer tarafta yumurta ve 150 g toz şeker mikserde kabartılır ve bu karışım kaynamakta olan karamelalı süte yedirilir ve devamlı karıştırılarak 4-5 dakika iyice pişirilir. Pişen krema 50°C’ye gelince soğuk suda yumuşatılmış jelatinler ilave edilerek soğumaya bırakılır. Çırpılmış krem şanti ile karıştırılır.Turtanın TamamlanmasıÇemberin kenarları yağlanır, pudra şekeri serpilir ve fazlası çembere vurularak alınır. Bu çemberler ince yuvarlak sac tepsilerin üzerine oturtulup kenarına önceden hazırlanan yan dekor hamuru rulosu yerleştirilir. Çemberin ortasına 1 cm kalınlığında kesilmiş kakaolu pandispanya patı yerleştirilir. Pandispanya patının üzerine karamela kreması dökülür ve paletli bıçak yardımı ile yayılır. Kremanın üzerine diğer kakaolu pandispanya patı yerleştirilir ve üzerine kalan krema, çemberi dolduracak şekilde yerleştirilerek derin dondurucuda bekletilir. Turta donduktan sonra çember çıkartılarak süsleme işlemi yapılır.

Hiç yorum yok: