5 Temmuz 2007 Perşembe

Karışık Meyveli Tart

Malzemeler :
• 300 gr buğday unu
• 125 gr tereyağı veya margarin
• 50 gr pudra şeker

• 2 yumurta
• 3 yemek kaşığı süt
• 2 çay kaşığı baking powder Bir fiske tuz Kreması
• 2 adet yumurta

• 1 küçük çay bardağı toz şeker
• 1 çay kaşığı vanilya
• 30 gr (1 küçük kahve fin.) un
• 1 bardak sütMeyvesi

• 600 gr şeftali, erik, kiraz
• 1 küçük çay bardağı toz şeker
• 1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı :
Un, tuz, kabartma tozunu birlikte eleyin. Yağla sütü ortasında karıştırıp yumuşatın. Yumurtaları kırın, pudra şeker koyun, hepsini toplayarak bir hamur yapın ve 15 dakika dinlendirin. Krema yapmak için 2 yumurtanın sarısını akından ayırın. 1 çay bardağı şeker, 1 yemek kaşığı un, yumurta sarısını bir kapta karıştırın. Süt ve vanilya katın, sıcak suyun içinde karıştırarak pişirin. 2 yumurta akını kar halinde çırpın, kremaya azar azar katıp yedirin.Tart hamurunun 2/3’ ünü, 1/2 cm incelikte açarak tarta kalıbının içine yerleştirin. Meyvelerin çekirdekllerini çıkartın, küçük parçalara bölüp hamurun üzerine dağıtın. Şeker ve tarçın serpin. Kremayı meyvelerin üzerine yayın. Kalan hamurdan yaprak ve çiçek yapıp tartın üzerine yerleştirin.Orta ısılı fırında 40-45 dakika pişirin.

Hiç yorum yok: