5 Temmuz 2007 Perşembe

Karamela Tart

Malzemeler :
• Milföy tart veya küçük tartöletler Pandispanya patı (her bir tart veya tartölete uygun olarak 1 adet) Mokkalı Krema İçin
• Kremin 1000 gr
• İtalyan Marengası (bkz. Temel Tarifler) 500 gr

• Mokka paste veya sulandırılmış Türk kahvesi istenilen miktarda Karamelli Fındık İçin
• Toz şeker 500 gr
• Krem Şanti (bkz. Temel Tarifler) 400 gr
• Bütün fındık

Hazırlanışı :
Mokkalı kremaKremin mikserde 10 dakika çırpılır. İtalyan marengası ve kahve ilave edilip karıştırılarak krema hazır hale getirilir.Karamela tartın Tamamlanması1- Toz şeker karamelize olana kadar kaynatılır ve buna krem şanti ilave edilir. Hazırlanan karışıma bütün fındıklar eklenir.2- Pişmiş milföy plakasının üzerine ince pandispanya patı yerleştirilir. Pandispanyanın üzerine mokkalı krema sürülerek hazırlanan fındıklı karamel ile doldurulur.

Hiç yorum yok: