18 Temmuz 2007 Çarşamba

Kestane Püreli Milföy Pastası

Malzemeler :
• 300 gr. kestane

• 1 su bardağı toz şeker
• 4 parça milföy hamuru
• 3 çorba kaşığı pudra şekeri
• 1 çay bardağı süt

Hazırlanışı :
Kestaneleri suduktan sonra haşlayın.Şekeri ilave edip 1 taşım kaynatın.Kestaneleri çatalla ezerek püre haline getirin.Milföy hamurlarını dikdörtgen biçiminde 1 cm. kalınlığında açıp çatalla hamurun yüzeyine batırarak dekiler oluşmasını sağlayın.Fırın tepsisinde 25 dk. kadar pişirip soğutun.Hamurun üzerine kestane püresinden sürüp diğer hamuru koyun. Aynı işelemi 3-4 kat olana dek tekrarlayın.Üzerine pudra şekeri serptikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok: