18 Temmuz 2007 Çarşamba

Limonlu Chesscake

Malzemeler :

• Toz krem şanti 200 gr
• Soğuk süt 500 gr
• Limon 2 adet
• Portakal 1 adet
• Jelatin(eritilmiş) 4 yaprak Pat
Hamuru İçin:
• Yumurta beyazı 550 gr
• Toz şeker 500 gr
• Yumurta sarısı 550 gr
• Un 500 gr
Hazırlanışı :
Pat HamuruYumurta beyazı mikserde çırpılır, azar azar toz şeker ilave edilir. Yumurta sarısı çırpma teli ile birkaç dakika elde çırpılır. Mikserde çırpılan yumurta beyazına çırpılmış yumurta sarısı ilave edilir, kevgir yardımıyla karıştırılır. Hazırlanan karışımın yarısı başka bir kaba alınır ve sarı renklendirici ile renklendirilir. Sıkma torbasının ucuna yuvarlak duy takılarak, hazırlanan sarı hamur 1 cm ara ile şerit halinde yağlı kağıt veya silpat üzerine çapraz bir şekilde sıkılır. Diğer beyaz hamurda sıkma torbasının içine doldurulur, boşluklara sıkılarak istenilen desen tamamlanır ve 210°C’de pişirilir. KremaToz krem şanti ve soğuk süt mikserde 3 dakika çırpılır. Limon ve portakal suyu sıkılarak çırpılmış şantiye ilave edilerek karıştırılır.
Daha sonra eritilmiş jelatinler karışıma yedirilir.PastanınTamamlanması Pişirilen pasta patları kare çember boyunda 2 adet kesilir. Kare çemberin içi sıvı yağ ile yağlanır. Çember düz bir tepsiye oturtularak birinci pat yerleştirilir ve şurup ile nemlendirilir. Hazırlanan krema 1.5 cm kalınlığında çemberin içine dökülür ve yayılır. Krema ikinci pat ile kapatılır ve buzdolabında 1 saat bekletilir. Dolapta bekletilen pastanın çemberi çıkartılır, üzerine paletli bıçak yardımı ile soğuk jöle sürülür ve üst yüzey süslemesi yapılır.

Hiç yorum yok: