5 Temmuz 2007 Perşembe

Krokantlı Kek

Malzemeler :
• Alba 1000 gr
• Pudra Şekeri 950 gr
• Yumurta 1000 gr
• Un 1250 gr
• Kabartma Tozu 40 gr

• Krokant taneli 600 gr
• Krokant toz 200 gr
• Vanilya

Hazırlanışı :
Alba ile pudra şekeri karıştırılır. Yumurtalar azar azar yedirilir. Un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilip orta hızda 4-5 dakika çırpılır.Kek hamuru hazır olunca küçük bir bir kaba bir miktar (600-700g) ayrılır, içine toz krokant ilave edilir. Yağlanmış uzun yarım oval kalıplara önce 1. hamur ortası boş olacak şekilde doldurulur, kalan boş kısma da krokant toz ile karıştırılmış kek hamuru doldurulur. En üst kısma da uzunlamasına bütün krokantlar dizilir ve 180 °C’lik fırında 40-45 dakika pişirilir.Krokant Yapımı1000 gr fındık fırında sıcak bekletilir. 500 g toz şeker ateşte yanmayacak şekilde eritilip kızarmış şeker durumuna gelince fındıklar içine boşaltılıp karıştırılır. Yağlanmış mermer tezgahın üzerine boşaltılır, istenirse uzun rulo halinde kek üstüne bütün olarak da konulabilir.

Hiç yorum yok: