5 Temmuz 2007 Perşembe

Krokant Show

Malzemeler :
• Kuvertür 250 gr
• Margarin 250 gr
• Yumurta 150 gr
• Krokant 500 gr

• Pandispanya (bkz. Temel Tarifler) (2 cm küp şeklinde kesilmiş) 200 gr 200 gr
• Krem Şanti (bkz. Temel Tarifler) 500 gr
• Kırılmış Krokant 100 gr
• Bademli Rulo (bkz. Portakallı Şarlot tarifi) 1 adet
Krokant İçin:
• Fındık (kavrulmuş ve fırında sıcak bekletilir) 1000 gr
• Şeker (karamalize edilir) 500 gr

Hazırlanışı :
Krokantın Hazırlanışı Hafif ateşte, bir kabın içinde şeker azar azar yedirilerek karıştırılır. Şekerin tamamı eridikten sonra fırında bekletilen fındık, kabın içine boşaltılarak karıştırılır. Daha sonra bu karışım üstü yağlanmış mermere boşaltılır. Soğuduktan sonra kapalı şekilde muhafaza edilir.Turta çemberi sac tepsilerin üzerine oturtulup, kenarları daha önceden yapılmış bademli rulo ile çevrilir.Tabanın boş kısmına 1 cm kalınlığında beyaz pandispanya yerleştirilir. Margarin ile kuvertür benmaride eritilir, yumurtalar çırpılarak tek tek yedirilir. Bu karışım, diğer bir balon tencerede küp şeklinde kesilmiş pandispanya ve kırılmış krokantların üzerine dökülüp, kevgir ile karıştırılır.Daha sonra çırpılmış şanti karıştırılarak yedirilir. Hazırlanan bu karışım, çembere silme doldurulup, bıçakla üst yüzeyi düzeltilir. Buzdolabında dondurulur. Çember çıkartılır, kenarlarına dişli düğ ile şanti sıkılır, ortasına krokant yerleştirilir

Hiç yorum yok: