5 Temmuz 2007 Perşembe

Kuru Fasulye Keki

Malzemeler :
• 1 su bardağı haşlanmış Kuru Fasulye
• 3 adet Yumurta
• 1 su bardağı Toz Şeker
• 1,5 su bardağı Un
• Yarım su bardağı dövülmüş Ceviz
• Yarım su bardağı Margarin

• 1 tatlı kaşığı Tarçın
• 1 paket Vanilya
• 1 paket Kabartma Tozu

Hazırlanışı :
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıncaya kadar çırpın. Eritilmiş margarini, unu, vanilyayı ve tarçını ekleyip karıştırın. Haşlanmış ve ezilmiş kuru fasulyeyi irice dövülmüş ceviz içiyle karıştırın. Kek hamurunu yuvarlak bir kek kalıbına boşaltın. Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dk. kadar pişirin. Keki kalıpta 10 dk. kadar beklettikten sonra çıkartıp servis yapın.

Hiç yorum yok: