5 Temmuz 2007 Perşembe

Meyveli Sufle Tart

Malzemeler :
• Pasta Kreması 550 gr
• Su 1000 gr
• Nişasta 70 gr
• Yumurta sarısı 160 gr

• Yumurta beyazı 180 gr
• Toz şeker 100 gr
• Süzülmüş şeftali kompostosu 1000 gr
• Vanilya

Hazırlanışı :
Sos İyice kaynatılmış suya pasta Kreması eklenir ve karıştırılır. Sıcak pasta kremasına yumurta sarısı ve nişasta ilave edilerek tel ile çırpılır. Daha sonra başka bir kapta, yumurta beyazı ile toz şeker marenga yapılır, çırpma teli ile yavaşça karıştırılarak önceki karışıma yedirilir.Tartın TamamlanmasıTart hamuru merdaneyle açılır, kalıba yerleştirilir. Hamurun fazlası alınır ve 180°C’de 15-20 dakika ön pişirmeye tabi tutulur.Hazırlanan sos karışımı tart kalıbının yarısını geçmeyecek şekilde doldurulur.Sosun üzerine, süzülmüş şeftali kompostaları yerleştirilir.Hazırlanan sos karışımı sıkma torbasına konularak şeftalilerin tümünü kaplayacak şekilde sıkılır.Tartın üzerine pudra şekeri serpilerek 180 °C’lik fırında 40-45 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok: