24 Temmuz 2007 Salı

Pancar Turşusu

Malzemeler :
1 kg küçük körpe pancar
3 diş sarmısak
1 su bardağı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tuz

Hazırlanışı :
Pancarların yeşil yapraklarını kesin. Bu yaprakları iyice yıkayıp haşladıktan sonra, çeşitli yemek yapabilecek malzeme olarak saklayabilirsiniz. Pancar köklerinin topraklarını temizledikten sonra bol suyla iyice yıkayın. Turşuyu kuracağınız kavanozon alacağı kadar su içinde haşlayın.Haşlanan pancarları daha sıcak'ken sudan çıkarıp kabuklarını çok ince olarak doğrayın. Pancarların büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölün ve kavanoza yerleştirin. Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları tuz içinde iyice dövün.


Pancarları haşladığınız suyun içine 1 su bardağı sirkeyle birlikte atın ve tuzun erimesini bekleyin. Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyin ve kavanozun ağzını iyice kapatın. Oda sıcaklığında 2 gün beklettkten sonra kullanbilirsiniz.

Hiç yorum yok: