18 Temmuz 2007 Çarşamba

Pirinç Pıralinli Turta

MALZEMELER:
Pirinç Gevreği İçin:
• Pralin 1000 gr

• Eritilmiş sütlü kuvertür 240 gr
• Eritilmiş Biskin 200 gr
• Pirinç gevreği 375 gr
Not: Pirinç gevreği "Coco Pops" adıyla marketlerde satılmaktadır. Krema İçin:
• Yumurta sarısı 240 gr

• Yumurta 200 gr
• Toz şeker 280 gr
• Su 100 gr
• Sütlü ve bitter kuvertür karışık 780 gr
• Jelatin (eritilmiş) 10 yaprak
• Çırpılmış toz krem şanti 1000 gr
• Vanilya

Hazırlanışı:
Çikolatalı Pirinç GevreğiKap içine sırayla pralin, erimiş Biskin yağı ve kuvertür ilave edilip çırpma teliyle karıştırılır. Pirinç gevreği ilave edilip kevgir yardımı ile karıştırılır. Karışımın bir plaka şeklinde olması gerektiğinde yağlı kağıt üzerinde bıçak yardımı ile yayılıp 3-4 mm kalınlığında açıldıktan sonra bir sac tepsi üzerine konulur. Derin dondurucuda bekletilerek donması sağlanır. KremaYumurta sarısı ile bütün yumurtalar mikserde kabartılır. Toz şeker ve su bir kapta 127°C’de kaynatılır. Mikserde kabartılmış yumurtaya azar azar dökülerek yedirilerek 4-5 dakika daha çalıştırılır. Daha sonra bu karışım bir kaba boşaltılır.
Jelatinler eridikten sonra ilave edilir. Erimiş kuvertür karıştırılıp 18-20°C’ye gelince çırpılmış toz krem şanti ilave edilerek karıştırılır.Pastanın TamamlanmasıÇemberin kenarları yağlanır, pudra şekeri serpilir ve fazlası çembere vurularak alınır.

Bu çember ince yuvarlak sac tepsilerin üzerine oturtulup kenarlarına önceden hazırlanan yan dekor hamuru rulosu yerleştirilir.Çemberin ortasına 1.5 cm kalınlıkta kesilmiş kakaolu pandispanya patı yerleştirilir.Kremanın üzerine kesilmiş çikolatalı pirinç gevreği yerleştirilir.Kalan krema ile çemberin tamamı doldurulur, üzeri bıçakla düzeltilir ve derin dondurucuda bekletilir. Turta donduktan sonra çember çıkarılır, üzerine soğuk jöle sürülüp kuvertürden yapılmış çeşitli dekorlar yerleştirilir.

Hiç yorum yok: