18 Temmuz 2007 Çarşamba

Plastik Hamur

Malzemeler :
• Pudra şekeri 1200 gr
• Yumurta beyazı 40 gr
• Glikoz 600 gr
• Sıvı yağ 20 gr
• Krem tartar 2 gr
• Jelatin 10 gr

Hazırlanışı :
Glikoz bir kabın içerisinde ısıtılır, jelatin ilave edilir. Pudra şekerinin yarısı ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır ve yumuşak bir hamur elde edilir. Kalan pudra şekeri de eklenir ve iyice yoğurulur. Tamamlanan hamur, ağzı kapalı plastik torbalarda saklanır.Hazırlanan hamur ince bir merdane yardımıyla açılır. İsteğe bağlı olarak hamurlar gıda boyalarıyla renklendirilir.Açılan hamur, yapılan pastanın üzerine yerleştirilir. Hamur, iyice düzleştirilir, kenarlarından fazlalıklar alınır. Hamur ile kaplanan pastanın ortasına, farklı renkteki hamur yerleştirilir. Pastanın üzerine royal glaseden hazırlanan şekiller konulur, resimde gösterilen şekilde süslemesi tamamlanır.

Hiç yorum yok: