18 Temmuz 2007 Çarşamba

Reçelli Tart

Malzemeler :
• 7 adet kare Milföy Hamuru
• 1 çay bardağı Reçel

• 1 adet Yumurta
• 1 su bardağı Kuru Fasulye

• 1 çay bardağı Ceviz

Hazırlanışı :
Milföy hamurlarını yan yana gelecek şekilde dizin. Hamurları merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açın. Üzerlerine çatal yardımıyla delikler açın. Hamurların üzerine yağlı kağıt kapatın. Yağlı kağıdın üzerine ağırlık yapması için kuru fasulye ya da mercimek koyup, önceden ısıtılmış fırında 15 dk. kadar pişirin.Milföy hamurları piştikten sonra hamurlar kabarmasın diye üzerlerine ağırlık yapması için koyduğunuz kuru fasulyeleri ve yağlı kağıdı alın.


Tart hamurunun Fırından çıkarttıktan üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürün. Üzerine reçel sürüp ceviz içi serpin. Artan küçük hamur parçalarından çiçek, yaprak şekilleri yapıp üzerlerini süsleyin.Hamurları üzerine yumurta sarısı sürüp fırında pişmeye bırakın.

Hiç yorum yok: