18 Temmuz 2007 Çarşamba

Opera

MALZEMELER:
Rulo Hamuru İçin:

• Toz badem 250 gr
• Toz şeker 300 gr
• Bütün yumurta 350 gr
• Yumurta sarısı 120 gr

• Un 150 gr
• Margarin (eritilmiş) 80 gr
• Yumurta beyazı 180 gr
• Toz şeker (marenga için) 75 gr
Krema İçin:
• Kremin 1000 gr
• Bitter kuvertür 500 gr

• Toz krem şanti 400 gr
• Soğuk pastörize süt 1000 gr
• Nescafe 12 gr

Sos (Glase) İçin:
• Biskin 500 gr
• Kuvertür 500 gr
• Pralin 500 gr

Hazırlanışı :
Plaka Rulo İçinToz badem, şeker, bütün yumurta ve yumurta sarısı mikserde 10 dakika çırpılır. Diğer tarafta yumurta beyazı mikserde çırpılır, 75 g şeker ilave edilerek marenga yapılır. Marenga daha önce hazırlanan karışıma eklenir ve yavaşça karıştırılır. Karıştırma sırasında un ile eritilmiş margarin eklenerek karıştırılır hamur tamamlanır. Hamur yağlı kağıt üzerine rulo şeklinde tavaya açılır ve pişirilir. Krema İçinKremin mikserde 3. devirde 10 dakika çırpılır. Kuvertür eritildikten sonra çırpılmış kremine eklenir. Toz krem şanti soğuk süt ile 4 dakika çırpılır. Nescafe bir bardakta sulandırılarak eritilir ve çırpılmış şantinin içine ilave edilerek karıştırılır.Sos (Glase)Tüm malzemeler benmaride eritilir ve süzgeçten geçirilir.


Pastanın TamamlanmasıPlaka rulolar yağlı kağıttan ters çevrilerek çıkartılır. Üç pat istenilen ölçüye göre kare şeklinde kesilir.Patlar, kahveli şurup ile nemlendirilir. 1. patın üzerine Kremin ile yapılmış çikolatalı kremobör sürülür. 2. pat ile kapatılır.İkinci patın üzerine kahveli şanti sürülür ve 3. pat ile kapatılır. Üçüncü patın üzerine ince bir tabaka çikolatalı kremobör sürülür ve dolapta 30 dakika bekletilir. Dolaptan çıkarılan pastanın üzerine sos (glase) dökülür ve süslemesi yapılır.

Hiç yorum yok: