17 Temmuz 2007 Salı

Tarçın Ve Şekerli Elma Kızartması

Malzemeler :
1 çorba kaşığı tereyağı
2 yumurta
140 gr un
2 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı yağ
800 gr elma
2 limon suyu
60 gr pudra şekeri
3 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı kanyak
2 çorba kaşığı şeker (100 gr)
Tuz

Hazırlanışı :
Tereyağı yumuşaması için dışarıda bekletin.Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın.Yumurta sarılarını un, süt, tuz, yağ ve yumuşak tereyağı ile karıştırıp 30 dakika dinlendirin.Elmaları soyun.Çekirdeklerini çıkarın ve eşit 1 cm kalınlığında dilimler şeklinde doğrayın.Üzerlerinde limon suyu gezdirin.
Pudra şekerini 1 tatlı kaşığı tarçın ve kanyakla karıştırın.Elma dilimlerini içinde gezdirin.Geri kalan tarçın ve şekeri karıştırıp bir kenarda bekletin.
Yumurta beyazlarını köpük halini alana dek çırpın ve hamurla karıştırın.Bir tavada yağı kızdırın.Elma dilimlerini hamura bulayıp kızgın yağda kızartın.Kızarttığınız elmaları kağıt havlunun üzerinde bekletip yağını çektirin.Son olarak elma dilimlerinin üzerine tarçın ve şeker serpin.

Hiç yorum yok: