17 Temmuz 2007 Salı

Tavuk Kroket

Malzemeler :
1 Adet tavuk göğsü
3 dilim bayat ekmek içi
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
2-3 Adet yumurta
1 cay bardağı galeta unu
1 su bardağı sıvıyağ
4-5 Adet patates
3 Adet domates
1 Adet patlıcan
1 adet sivri biber
Tuz, karabiber, yenibahar

Hazırlanışı :
Ön hazırlık olarak tavuk göğsünü haşlayın.Eti kemiğinden ayırıp dideleyin.Küçük küçük doğrayıp içine 1 adet soğan rendesini ekleyin.Bayat ekmek içini ufalayın ve maydanozu kıyın.2 adet yumurtayı kırıp, tuz ve baharatları ayarlayarak yoğurun.
Ceviz iriliğinde parçalar koparıp, parmak uzunluğunda köfteler hazırlayın.Köfteleri önce galeta ununa sonra çıpılmış yumurtaya sonra tekrar galeta ununa bulayıp kızartın.Biberi bütün olarak kızartın.Patlıcanları küp küp doğrayın
Tuz serpip karıştırın.10 dakika sonra yıkayıp suyunu süzerek kızartın. Domatesleri yuvarlak dilimler halinde kesip, hafifçe kızartın.Köfteleri yanında kızarmış sebzelerle birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok: