18 Temmuz 2007 Çarşamba

Tropik Turta

MALZEMELER:
Portakallı Pandispanya İçin:

• Pandispanya 1000 gr
• Su 400 gr
• Portakal suyu 140 gr
• Portakal kabuğu 1 adet
• Toz badem 200 gr
• Margarin (eritilmiş) 100 gr
Egzotik Mousse İçin:
• Süt 500 gr
• Yumurta sarısı 40 gr
• Yumurta 100 gr
• Toz şeker 400 gr
• Nişasta 40 gr
• Kremin 500 gr
• Egzotik paste
Krema İçin:
• Su 500 gr
• Toz şeker 700 gr
• Yumurta sarısı 600 gr
• Meyve çeşitleri (süsleme için)

HAZIRLANIŞI:
Bademli Portakallı PandispanyaPandispanya, su, portakal suyu ve portakal kabuğu çırpılır. Karışıma son olarak toz badem ve eritilmiş margarin ilave edilerek karıştırılır. Hazırlanan hamur tepsiye dökülür ve pişirilir.Egzotik MousseSüt, yumurta sarısı, bütün yumurta, nişasta ile pişirilir. Kremin’in 200 g’ı, hazırlanan bu kremanın içinde eritilir ve egzotik paste ilave edilerek soğumaya bırakılır. Geri kalan 300 g Kremin mikserde çırpılır ve diğer kremayla karıştırılır. KremaToz şeker ve su 120°C’ye kadar kaynatılır. Yumurta sarısı çırpılır ve hazırlanan şurup yumurta sarısına yedirilir, karışım soğuyuncaya kadar mikserde çırpılır.

Pastanın TamamlanmasıBademli portakallı pandispanya patlarının arasına egzotik mousse konulur.Pandispanya patının üzerine hazırlanan krema sürülür, üzerine bir miktar pudra şekeri dökülür ve karamelize olana kadar yakılır. İstenilen ebatlarda kesilir ve şişe geçirilen meyvelerle süslemesi yapılır.

Hiç yorum yok: