18 Temmuz 2007 Çarşamba

Turuffe

Malzemeler :
• Kakaolu Pandispanya 3 adet

• Su 500 gr
• Pasta kreması (çırpılmış) 750 gr
• Bitter Kuvertür 300 gr
• Yaprak Jelatin 8 adet
• Krem Şanti 700 gr • Şokolalı Dekor Hamuru 30 gr
• Kakaolu Dekor
Hamuru İçin:
• Margarin 150 gr
• Bademli Rulo 1 adet
• Pudra Şekeri 150 gr
• Yumurta Beyazı 150 gr
• Kakao 50-60 gr
• Un 100 gr

Hazırlanışı :
Turta çemberlerinin içleri sıvı yağ ile yağlanır ve üzerlerine pudra şekeri serpilir, sac tepsilerin üzerine oturtulur. Kenarlarına önceden yapılmış dekorlu bademli rulodan konur. (Örneğin; çemberin derinliği 4 1/2 cm ise, keseceğimiz rulo 3 1/2 cm olmalıdır.Çemberin yüksekliğinin yarısı kadar çikolatalı pandispanya yerleştirilir. Pandispanya şurup ile ıslatılır.500g kaynamış suya 750 g, pasta kreması ilave edilerek kaynatılır. Krema çırpıldıktan sonra, önceden soğuk suda yumuşatılmış jelatin ve bitter kuvertür ilave edilerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır.Soğuyan kremaya şanti eklenir. Önceden hazırlanan çemberlere boşaltılıp, donması beklenir.


Üstü ve yanları süslenir.Kakaolu Dekor HamuruMargarin ile pudra şekeri çırpılır, yumurta beyazı azar azar yedirilir. Bu karışıma un ve kakao katılarak çırpılır. Ucunda yuvarlak düz düğ bulunan bir torbaya doldurulur. Tavanın tamamı yağlı kağıtla kaplanır. 1 cm boşluk bırakılarak kakaolu dekor hamuru bir uçtan bir uca sıkılır. Hazırlanmış bademli rulo, kakolu hamurun üzerine dökülür, yaydırılır ve rulo şeklinde açılır. 200°C’lik fırında pişirilir.

Hiç yorum yok: