5 Temmuz 2007 Perşembe

Turuncu Prenses

Malzemeler :
• 1 litre süt

• 5 yemek kaşığı nişasta
• 1 adet yumurta
• 1,5 yemek kaşığı margarin
• 1 paket vanilya
• 4 tatlı kaşığı hindistan cevizi
• 8 çorba kaşığı toz şeker
• Yarım kg soyulmuş balkabağı
• 1 su bardağı portakal suyu
• 1 çay bardağı portakal suyu
• 1 çay bardağı toz şeker

• 1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı :
Çukur bir kapta süt, nişasta, vanilya ve yumurtayı iyice çırpın. Şeker ve hindistan cevizini ilave edin. Tencereyi ateşe alın devamlı karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ateşten alıp margarini ekleyin. Karıştırmaya devam edin. İçi ısıtılmış büyük bir kaseye muhallebiyi boşaltın. Ilınıca buz dolabında üç saat dinlendirin. Balkabağını iri doğrayıp portakal suyu ve toz şekeri ilave edin.Yumuşayıncaya kadar pişirin. Blenderle püre haline getirin. Tereyağını ekleyip soğutun. Tatlıyı servis tabağına ters çevirip soğuyan kabaklı sosu üzerine gezdirin. Süsleyerek servise sunun.

Hiç yorum yok: