5 Temmuz 2007 Perşembe

Türk Mokkası

Malzemeler :
• Su 200 gr

• Kahve (Beraber kaynatılır, soğutulduktan sonra tülbentten süzülür). 50 gr
• Süt 500 gr
• Toz krem şanti 200 gr

• Yaprak Jelatin 4 adet
• Bademli Pat 2 adet
• Jöle 70 gr

• Bademli Rulo 1 adet

Hazırlanışı :
Turta çemberlerinin içleri yağlanır, üzerine pudra şekeri serpilir ve ince yuvarlak sac tepsilerin üzerine oturtulur.Kenarına önceden yapılmış, dekorlu bademli rulodan yerleştirilir. (Örneğin çemberin derinliği 4.5 cm ise, keseceğiniz rulo 3.5 cm eninde olmalıdır).Tabanın boş kalan kısmına ince bademli pat yerleştirilir. Süt, kahve, toz krem şanti mikserde çırpılır. Erimiş jelatinler eklenir. Bu karışım hazırlanan çembere konup, ortasına bademli pat yerleştirilir. Çemberin boş kalan kısmına ise artan Mokkalı Krem doldurulup, bıçakla üst yüzeyi düzeltilir. Donması beklenir. Üst yüzey süslemesi için, çember çıkarılmadan turtanın üzerine yanık şeker boyası serpiştirilir, sonra jöle dökülür.

Hiç yorum yok: