18 Temmuz 2007 Çarşamba

Vişneli Bavaruaz

Malzemeler :
• Sıvı Şanti 1000 gr

• Su 700 gr
• Pasta kreması 400 gr
• Süt 500 gr
• Vişne suyu 300 gr
• Yaprak jelatin 9 adet
• Pandispanya patı 1 adet
Süsleme İçin:
• Krem Şanti 200 gr
• Çeşitli meyveler

Hazırlanışı :
300 g vişne suyu, 700 g su, ve 400 g pasta kreması ile çırpılır.Sıvı şanti ve süt bir kabın içinde benmari usulü 60°C’de ısıtılır, vişne suyu ile çırpılmış pasta kreması, suda bekletilmiş jelatinler ilave edilerek karıştırılır.İstenilen kalıba doldurularak derin dondurucuda 2 saat bekletilir. Daha sonra dondurulmuş bavaruaz kalıptan çıkması için sıcak suya batırılır, üzerine pandispanya patı konularak ters çevrilip kalıptan çıkarılır, krem şanti ve çeşitli meyvelerle süslemesi yapılır.

Hiç yorum yok: